duminică, 10 mai 2015

Gernik- un weekend de 1 Mai.




Gernik. Poate pentru uni denumirea are un impact 
puțin necunoscut, dar ce pot spune este cǎ reprezintǎ, o comoarǎ a naturii care meritǎ vǎzutǎ.
Eu şi logodnicul meu 
eram nedumeriți ce sǎ facem de ziua internaționalǎ “a muncii”,  aşa cǎ ne-am orientat cǎtre un festival Rocket’s Gernik.
 Acesta s-a desfǎşurat ȋn localitatea Gernik, o locație mai puțin cunoscutǎ pentru mine.
Aşa cǎ am pornit la drum! Excursia a durat 3 zile. În drumul nostru spre festival, am vizitat şi 
obiectivele turistice din ruta propusǎ. Itinerariul era Deva- Glimboca- Dubova- Gârnic- 
Coronini- Glimboca- Deva.
Cu nerabdare am bifat fiecare lucru interesant. Am vǎzut Chipul lui Decebal, 
Clisura Dunǎrii,am fǎcut 2 ore cu barca pe Dunǎre, urmând drumeția pe Ciucarul Mare, o zonǎ incontestabil de frumoasǎ.
            
 Cu toate acestea, nu am avut timpul necesar sǎ vedem totul. Astfel ne vom ȋntoarce sǎ vizitǎm Tabula Traiana, Peştera Ponicova, şi sǎ demarǎm o drumeție pe Ciucarul Mic. Trecând prin 
Svinița, am observat Cetatea Tricule. În finalul amiezii am ajuns ȋn Gârnic. 


      
Prima searǎ  de festival a fost ȋnvǎluitǎ ȋn rǎsunetele muzicii rock, a marilor trupe ca Altar, Diamonds are forever, God, Breathelast. Dimineața am fost  treziți de picurii mǎrunți de ploaie. Am campat ȋn cele 2 seri petrecute la Gârnic. Satul este o zonǎ cu peisaje de poveste. Am fost impresionatǎ. Noi am mâncat şi bǎut la restaurantul rustic din zonǎ, dupǎ ce am vizitat ȋn mare Gârnicul.
  

A doua zi s-a demarat o cursǎ de ciclism la care a participat Lucian. A fost foarte ȋncântat. Deşi ploaia parcǎ dorea sǎ ne goneascǎ de pe plaiurile indubitabil de minunate, cu toate acestea am continuat seara ȋn vibrațiile muzicii rock « slowly »: Pistol cu capse, SKA-NK, Nişte bǎieți, Sonatic. Pe parcursul festivalului au existat standuri cu mâncare şi bǎuturǎ. 


  
Gârnicul mi-a rǎmas  un loc minunat ȋn inima mea, şi mi-aş dori sǎ mǎ  ȋntorc cu drag. Este un sat de tip rustic ceh.
   A treia zi, de dimineațǎ, am pornit spre casǎ. La Coronini am vǎzut Baba Caia, iar apoi am  poposit şi ȋn zona Cheilor Nerei, unde am fǎcut o drumeție de aproximativ 3 ore, pânǎ la Cascada Vǎioaga, Ochiul Beiului şi Cascada Beuşnița. Ultima oprire  a fost la Glimboca, ȋn crepusculul zilei, la celebrul Tunel al dragostei. 
  
   
   A fost un weekend de 1 mai excepțional, datoritǎ faptului cǎ am vǎzut locuri incredibile alǎturi de cea mai importantǎ persoanǎ din viața mea. Dar cǎlǎtoria nu s-a ȋncheiat, deoarece dorim sǎ bifǎm ȋn viața aceasta, ȋn doi, cât mai multe experiențe deosebite. Dorim sǎ ne reȋntoarcem  pentru a bifa drumeția pe Ciucarul Mic, sǎ observǎm Tabula Traiana, incontestabila Peşterǎ Ponicova, Cetatea Divici şi morile de apǎ a Gârnicului, Cornereva şi satul pierdut ȋntre munți, unde cu siguranțǎ vom campa cateva zile. 
   Recent am gǎsit un motto care m-a motivat, şi anume : « …lumea este o carte, iar cei care nu cǎlǎtoresc, citesc o singurǎ paginǎ… ».
    

 
Vǎ pup şi ȋmbrǎțişez cu drag!

mignona F.Anamaria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu