joi, 20 august 2015

O vacanţă de vis. O FRENEZIE!





Vara. Acest anotimp al bălăcelilor, călătoriilor, zâmbetelor larg deschise. În această vacanţă eu şi logodnicul meu am decis să realizăm o nouă peripeţie. Eu nu cunoşteam toate detaliile, astfel încât le-am aflat pe parcurs. Însă pot afirma că totul a fost minunat. Şi cum bine ştim, orice poveste are un început şi un final.
 Prin urmare, incipitul porneşte de aici...


LISTA BIFATĂ 
  1. Untold--Cluj-Napoca
  2. Grădina Botanică ''Alexandru Borza'' Cluj-Napoca
  3. Scara Rakoczi
  4. Zoo Târgu Mureş
  5. Cetatea Saschiz
  6. Comuna Racoş(Lacul de smarald&Coloanele de bazalt)--Braşov
  7. Viscri
  8. Cetatea Rupea
  9. Braşov
  10. Castelul Peleş--Sinaia
  11. Palarul Micul Trianon
  12. Divertiland Park
  13. Summer Well--Domeniul Ştirbei
  14. Lacul Colentina
  15. Palatul Mogoşoaia
  16. Turnul Chindiei
  17. Peştera Dâmbovicioara
  18. Mănăstirea Dealu--Târgovişte
  19. Mausoleul Mateiaş
  20. Rockstadt--Râşnov
  21. Castelul Bran
  22. Peştera Valea Cetăţii--Râşnov
  23. Cetatea Râşnov
  24. Dino Parc Râşnov
  25. Rezervaţia de Urşi--Libearty Zărneşti
  26. Canionul 7 Scări
  27. Vârful Piatra Mare
  28. Viaferrata                                         
  Sper că nu v-am plictisit deja. Ştiu că este foarte mult. Evident nu voi lungi acest articol, să vă spun amănunţit despre fiecare. Acest lucru îl voi face în postările viitoare, când voi discuta despre cele care mi s-au părut aproape de mintea şi sufletul meu. Toate sunt extraordinare, dar fiecare în felul său, dar eu sunt o persoană mult prea selectivă în absolut tot ceea ce fac şi vreau, deaceea sunt puţine cele care îmi vor tatua în suflet. Aşa că voi zice despre toate în mare, acum. 
  Pentru început, eu ştiam că vom merge doar la Untold şi prin împrejurimi. Mare mi-a fost mirarea când logodnicul meu mi-a dezvăluit treptat toate detaliile călătoriei. Deci Untold. Nume mari, rafinament şi urale de fericire care răsunau prin ecourile din stadion, în negura nopţiilor de vară. Aici se regăsesc nume ca Avicii, Armin van Buuren, David Guetta, Dimitri Vegas& Like Mike, dar şi mulţi alţii. Astfel s-a reuşit formarea unui spectacol care merita văzut. Fiind la prima ediţie şi realizat sub emblema, muncii studenţiilor, Untold şi-a creat un nume pe care cu siguranţă îl vom auzi şi în anii viitori. Festivalul a ţinut 3 zile din 30.07-02.08.2015 şi s-a desfăşurat în mai multe locaţii. Scena principală era poziţionată în Cluj Arena. Pe parcursul zilelor, muzica electronică se auzea cu putere. Cu toate acestea preţurile pentru mâncare şi băutură au fost destul de piperate. Dacă tot vorbim de festivaluri, altul la care am mers, este Summer Well. Un spectacol a muzicii de calitate, cum mi-a afirmat logodnicul meu. Acest festival s-a ţinut în Domeniul Ştirbei, Buftea. A durat 2 zile, din 8 până în 9 august. Nume de afiş pe care le pot amintii sunt Kasabian, Foals, La Roux, Foxes, şi mulţi alţii. Cât despre papa şi băutură, au fost la preţuri acceptabile. Atmosfera a fost mult prea liniştită pentru stilul meu. Cu toate acestea, a fost frumos. Un ultim festival, a fost Rockstadt, unul mai apropiat mie. Din păcate nu am reuşit să mă bucur de el pe cât am dorit, deoarece oboseala îşi făcea prezenţa tot mai mult, iar corpul meu cu greu mai rezista, după aproape 2 săptămâni de călătorit. Pot zice că a fost un extreme fest. A ţinut din 12 până în 15 august şi s-a desfăşurat în Cetatea Râşnov. Nume mari sunt Biohazard, At The Gates, Kataklysm, Monuments, dar şi alţii. Un adevărat eveniment. Şi aici preţurile erau ok, dar la ieşire erau standuri cu mâncare şi băutură, mult mai ieftine decât în interiorul zonei, unde se desfăşura festivalul.





   În continuare voi povesti despre ceea ce am vizitat. În prim-plan, vreau să vorbesc despre Castelul Peleş, care şi-a meritat banii. A fost încântător. Voi da puţine detalii, deoarece, despre aceasta şi altele voi discuta în postăriile viitoare. Ce pot zice pentru moment e faptul că aici a locuit Regele Carol I şi Regina Elisabeta. Era reşedinţa lor de vară. În interiorul castelului se pot observa cele 2 pasiuni a regelui, colecţionarea de arme şi arta decorativă. Un alt obiectiv care m-a fascinat a fost Zoo Târgu Mureş. Aici pentru prima dată am văzut, aproape de mine, un elefant şi o zebră. Totuşi entuziasmul meu, a fost umbrit de o tristeţe mare, când am văzut modul în care trăiesc. ERAU NEFERICIŢI!!! Deaceea sunt de acord cu rezervaţiile, nu cu grădiniile zoologice. Mai apoi este şi Braşovul, care mi-a pătruns în suflet. Un mic detaliu este că aici se află cea mai îngustă străduţă, numită Strada Sforii. Se spune că este cea mai îngustă din Europa. După aceea, Divertiland Park, cel mai mare parc de distracţii din ţară. Tare de tot!!! Toată distracţia este făcută de tobogane. Nu pot uita, binenţeles, de Palatul Mogoşoaia, care m-a dus treptat, cu mintea, în timpurile de mult apuse. Cu mâna pe inimă spun că stilul brâncovenesc se regăseşte printre cele fruntaşe. Poate aţi auzit despre Mausoleul Mateiaş. Dar ştiaţi că acesta a fost înfiinţat de către Regina Maria ca omagiu adus eroilor români decedaţi în Primul Război Mondial. Pe lângă acesta mai este şi Turnul Chindiei, pe care unii îl aseamănă cu turnul lui Rapunzel. Numele îşi are originea de la cuvântul ''chindie'', un arhaism ce înseamnă ''apus''. Acesta se zice că a fost construit de Vlad Ţepeş. Printre ultimele locuri care m-au emoţionat a fost şi Rezervaţia de Urşi-Libearty Zărneşti. Aici am aflat despre povestea eroului Graeme. Impresionantă până la lacrimi. Canionul 7 Scări, este o zonă pe care merită să o vedeţi. Ceea ce pot afirma este faptul că acest canion are 7 cascade care dau şi numele acestuia. Dar ceea ce mi-a plăcut mult, a fost drumeţia până pe Vârful Piatra Mare. Primul munte pe care l-am urcat. Pentru un început, 1844m, este un rezultat bun. La această înălţime chiar puteam spune ''Cred că pot zbura''. Ruta a durat, dus-întors, aproximativ 5 ore. Acestea au fost meleagurile care m-au fascinat.













 Dar nici celelalte nu sunt mai prejos. Cum am specificat în listă, am mers şi la Grădina Botanică ''Alexandru Borza'', unde piesa de rezistenţă, care mi-a plăcut era bambusul şi grădina japoneză; Scara Rakoczi, mai puţin cunoscută, este o artă în adevăratul sens al cuvântului; Cetatea Saschiz, istorie la care poţi ajunge, cu uşurinţă în 30 de minute; Comuna Racoş un loc al Coloanelor de bazalt şi Lacul de Smarald, o zonă care îmi aminteşte de Vestul Sălbatic; Satul Viscri, cel care a pătruns în inima Prinţului Charles; Cetatea Rupea, cea care îmi aminteşte de Capul Caliacra, dar cu preţuri mult prea mari, la bilete; Palatul Micul Trianon, pseudonim pentru Palatul Cantacuzino, având influenţe a stilului francez; o mică escapadă în Lacul Colentina unde Lucian a înotat; Peştera Dâmbovicioara, unde nu am fost mai deloc impresionată; Mănăstirea Dealu din Târgovişte, despre care se spune că adăposteşte capul lui Mihai Viteazu şi mormântul lui Radu cel Mare; Castelul Bran, impunător şi frumos la exterior, dar supraestimat; Peştera Valea Cetăţii Râşnov, o peşteră în formare, unde am aflat despre cum se creează o coloană; Cetatea Râşnov, un complex care deţinea chiar şi şcoală; Dino Parc, o zonă uimitoare doar pentru copii. Plasticul este la el acasă, iar preţurile explozibile, şi spre final, viaferrata, pe care logodnicul meu s-a căţărat. Altitudine mare. Eroul meu! În final totul a fost deosebit. O vacanţă de vară bine realizată. BIFAT!
















Vă mulţumesc şi vă pup!
mignona F.Anamaria
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu